Volg ons via
 
 

Lasagne (2)

Lasagne | recept voor lasagne met zelfgemaakte bechamelsaus en bolognesesaus en spinazie.

Met dit recept maak je de lekkerste lasagne met bolognesesaus en bechamelsaus.

Ingrediënten

Olijfolie
Margarine
Rode wijn
Bloem
Melk
Lasagne plakken
Verse peterselie
Knoflook
Uien 
Tomatenpuree
Gepelde tomaten
Verse basilicum 
Gemalen zwarte peper
Zout
Oregano
Majoraan
Gehakt 
Eventueel ontbijtspek
Spinazie
Geraspte oude kaas
Eventueel Boursin
Parmezaanse kaas 
Gekookte eieren (8-10!) 

Bereidingswijze

Bolognesesaus
Het liefst een dag tevoren maken, de hele dag op een laag pitje laten staan. Een flinke scheut olijfolie in de pan, de gehakte peterselie hierin bakken. Knoflook en de gesnipperde uien samen fruiten, het gehakt rullen tot het gaar is en alles goed door laten bakken (eventueel ontbijtspek erbij) 1 blikje tomatenpuree erdoor roeren en een flinke scheut rode wijn toevoegen. Alles goed door laten koken, zodat de alcohol en de zure smaak eruit gaat. 3 blikjes gepelde tomaten, verse basilicum, gemalen zwarte peper, zout, oregano, majoraan erbij. De saus goed verwarmen, dan het vuur laag en (de hele dag) laten pruttelen. 

Bechamelsaus

½ pakje margarine laten smelten, de bloem erbij; het mag geen deeg worden, moet dus nog goed roerbaar zijn. Dit koud laten worden. ½ Liter melk koken. Dit bij het bloem-margarine mengsel. Pas op voor aanbranden! Als het te dik wordt, dan meer gekookte melk erbij. Peper en zout naar smaak toevoegen. 1 ½ kilogram Spinazie bakken in olie tot het slinkt, maar het mag niet helemaal gaar zijn. 

Lasagne

Braadslee met olie invetten. Lasagne niet van te voren koken, maar voorgekookte kopen. 

Laag 1: Bolognesesaus + Basilicum + Geraspte kaas Lasagne

Laag 2: Bechamelsaus + Spinazie + Gehakte eieren + Kaas (bijv. Boursin)Lasagne

Laag 3: Bolognesesaus + Geraspte kaas Lasagne

Laag 4: Bechamelsaus + Spinazie + Gehakte eieren + Kaas Lasagne 

Laag 5: Bolognesesaus + Geraspte kaas Parmezaanse kaas 

Zet in de oven op 180 graden (bij hetelucht oven iets lager) gedurende ongeveer 35 minuten. 

De Bolognesesaus kan ook worden gebruikt bij andere pastasoorten.


Meer lasagne recepten vind je hier.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-07-2005
Hits: 5143
Categorie: 
Pasta
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
lasagne, recept voor lasagne, bechamelsaus, bolognesesaus, pastasaus, pasta recept, lasagne recept, spinazie