Volg ons via
 
 

Kip Tandoori, een Indiaas recept met kip

Kip Tandoori is een lekker Indiaas kip gerecht met kippenbouten. Maak dit gerecht met kippenbouten nu zelf met dit recept voor Indiase kip tandoori.

Kip Tandoori is een lekker Indiaas kip gerecht met kippenbouten. Maak dit gerecht met kippenbouten nu zelf met dit recept voor Indiase kip tandoori.

Ingrediënten voor Kip Tandoori (8 personen):

8 kippenbouten
het sap van 2 citroenen
2 theelepels zout 

Tandoori marinade:
10 kruidnagels
2 theelepels
korianderzaad
2 theelepels komijnzaad
zaad van 10 kardemom peulen
2 middelgrote gehakte uien
4 gehakte teentjes knoflook
7 cm verse gemberwortel, geschild en gehakt
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels versgemalen zwarte peper
1 1/2 theelepel kurkuma
3 1/2 dl yoghurt
oranje of rode voedselkleurstof (desgewenst)

Bereidingswijze:

Begin een dag van te voren....
Trek het vel van de kippenbouten en geef het aan de kat of hond. Was de bouten en dep ze droog met keukenpapier. Maak in elke bout diepe inkepingen met een scherp mes. Leg ze in een kom, bedruppel ze met citroensap, bestrooi met zout en wrijf ze goed in. Laat ze 1 uur afgedekt trekken op een koele plaats. 

Voor de Tandoori marinade:
Spreid de kruidnagels, koriander, komijn en kardemom uit op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Neem daarna uit de oven, laat afkoelen en maal alles grof in een vijzel. Doe de uien, knoflook en gember in een blender of keukenmachine en strooi er chilipoeder, peper en kurkuma over. Voeg de yoghurt toe en de geroosterde specerijen en zeef het citroensap van de bouten erbij. Draai tot een gladde marinade en geef die desgewenst een kleurtje. 

Bereiding:
Leg de bouten in een enkele laag in een braadslee en giet de marinade erover. Dek af en laat 24 uur marineren in de koelkast; keer de bouten nu en dan. Schuif de slede in de oven en braad 20 minuten. Rooster de bouten daarna op de barbecue of onder de grill knapperig bruin. De bouten kunnen ook koud worden geserveerd.

Noot:

Tandoori-gerechten ontlenen hun naam aan de tandoor, een klei-oven waarin het wordt gekookt. Een tandoor behoort niet tot de normale Westerse keukenuitrusting, maar een combinatie van voorbraden in de oven en naroosteren boven houtskool geeft ook een heel acceptabel resultaat. 

Hoewel traditioneel hele piepkuikens worden gebruikt voor Murgh tandoor, nemen we hier grote bouten omdat die gemakkelijker op de barbecue roosteren. Het fraaie van deze methode is, dat men de kip al uren van tevoren in de oven kan braden, in de koelkast bewaren en dan snel op de barbecue kan naroosteren.

Met dank aan Milena

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-08-2005
Hits: 17302
Categorie: 
Kipgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Kip Tandoori, recept met kip, Indiaas recept, kippenbouten recept, indiase kip tandoori recept, tandoori marinade, indiaas gerecht