Volg ons via
 
 

Bananencake

Bananencake | Recept om zelf bananencake te maken.

Dit is een recept voor bananencake voor 9 porties.

Ingrediënten

2 kopjes volkoren tarwebloem voor gebak
2 theelepels bicarbonaat
1/2 theelepel zout
1 kop tarwekiemen
4 rijpe middelgrote geprakte bananen, ongeveer 2 1/2 kopje
1/2 kop suiker
3/4 kop sojamelk of rijstemelk
1 theelepel vanille extract
1/3 kop rozijnen of dadels
Plantaardige bakolie 

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 175° C. 

Vermeng in een middelmatige schaal de volkoren tarwebloem, het bicarbonaat, zout, en de tarwekiemen. Vermeng de sojamelk en de vanille. Voeg het meelmengsel toe samen met de rozijnen; roeren om alles te mengen. 

Gebruik vegetarische olie om lichtjes een vorm van 23 bij 23 cm te oliën. Verspreid het beslag in de vorm. Bak het gedurende ongeveer 55 minuten totdat een tandenstoker die men in het midden steekt er schoon uitkomt.

Voedingsinformatie per portie

220 calorieën, 5 g proteïne, 47 g koolhydraat, 1 g vet, 301 mg natrium, 0 mg cholesterol. 

Met dank aan Vonnie

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-10-2005
Hits: 5863
Categorie: 
Cake
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bananencake, recept bananencake, bananencake maken, cake bakken, recept cake, cake maken