Volg ons via
 
 

Sla stamppot met mosterd en ei

Sla stamppot | Recept voor een stamppot met ijsbergsla, eieren en mosterd.

Dit recept voor sla stamppot met mosterd en ei is afkomstig uit weekmenu 38.

Ingrediënten

1 kg aardappelen
1 krop ijsbergsla
4 el grove mosterd
zout
6 eieren
versgemalen peper

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Halveer de krop sla, snijd de harde kern eruit en snijd de rest in dunne reepjes. Was de sla en laat goed uitlekken. 

Kook de eieren hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren. 

Giet de aardappelen af, maar vang 1 1/2 dl van het kookwater op. Stamp de aardappelen fijn, schep de sla erdoor en voeg zoveel van het kookwater toe dat een smeuïge stamppot ontstaat. Warm de stamppot op een laag vuur al omscheppend goed door. Schep de mosterd en peper en zout erdoor en leg de eieren op de stamppot.

1450 kJ/345 kCal, 16 gr. eiwit, 9 gr. vet, 50 gr. koolhydraten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-09-2011
Hits: 5026
Categorie: 
Stamppot
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
sla stamppot, stamppot met ijsbergsla, ei, eieren, mosterd, stamppot, recept stamppot
Gerelateerde artikelen