Volg ons via
 
 

Grieks rundvlees uit de oven

Grieks rundvlees uit de oven | Recept voor een ovengerecht met riblappen of runderlappen, tomaten, paprika's en feta.

Dit is een recept voor Grieks rundvlees uit de oven voor 4 personen.

Ingrediënten 

600 gram rib/runderlappen
2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
2 theelepels chilipoeder
1 eetlepel tomatenpuree
125 ml vleesbouillon (van ¼ tablet)
1 blik gepelde tomaten
2 gele paprika’s
200 gram feta   

Ovenschaal of ovenvaste schaal met deksel.   

Bereidingswijze

Oven NIET voorverwarmen!   

Vlees in blokjes of reepjes snijden, 1,5x1,5x1,5cm hooguit, en daarna in de ovenschaal en mengen met de azijn/olie/oregano/chilipoeder. Kwartiertje in laten trekken. 

Tomatenpuree en bouillon erdoor roeren.   

Deksel erop en in koude oven plaatsen. Oven instellen op 175 graden en kookwekker op 1 uur zetten. Vlees af en toe omscheppen.   

Na 1 uur de in grove stukken gesneden paprika’s en de aan stukken gesneden gepelde tomaten erdoor roeren en schotel nog minimaal 1 uur terug in de oven.   

Schaal uit de oven, feta erboven verkruimelen. Serveren met bijvoorbeeld rijst en een frisse salade   Je kunt ook gewone tomaten gebruiken in deze schotel, maar die hebben wat minder smaak dan gepelde tomaten.   

(Bron: het originele recept komt uit de Allerhande en is iets aangepast door Sje)

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
3 reactie(s)
S-je
Geplaatst op 12-09-2011 om 15:25

Ik snijd de blokjes vlees vrij klein (1,5x1,5x1,5cm hooguit) en krijg het wel mals binnen de genoemde 2 uur stooftijd. Mogelijk ligt het dus aan de grootte van de blokjes vlees.

Maria1000
Geplaatst op 12-09-2011 om 14:23

Was bij mij ook nog niet echt mals. Wel een heel snel en makkelijk recept. Misschien ook leuk om volgende keer aubergine te gebruiken ipv paprika. 

Rob (Gast)
Geplaatst op 29-01-2011 om 13:42

Ik heb exact de tijden aangehouden en het recept gevolgd ,maar laat het in het vervolg een uur langer in de oven want het vlees was niet gaar genoeg naar mijn zin.<BR>De smaak was prima dat wel

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-02-2006
Hits: 8127
Categorie: 
Ovengerechten, Rundvlees gerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
griek rundvlees oven, rundvlees recept, ovengerecht, riblappen, runderlappen, feta, grieks gerecht