Volg ons via
 
 

Rijst en Pasta koken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Rijst koken:

Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Het koken van rijst is nauwkeurig werk. Belangrijk is om de goede rijst voor het gekozen recept te gebruiken. Droge rijstgerechten vragen om een droogkokende rijstsoort, vochtige gerechten om een papkokende rijstsoort.

Bereiding Pasta:

Pasta heeft de neiging om te gaan plakken. Kook pasta daarom in zeer ruim water (per 100 g pasta 1 liter water) zonder deksel op de pan en roer regelmatig tijdens het koken . Kook de pasta ' al dente ' ofwel beetgaar. De pasta is dan bij het doorbijten nog enigzins veerkrachtig. Het is van belang de juiste kooktijd aan te houden en de pasta zo snel mogelijk te serveren. Lees ook altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Meer tips en achtergronden over pasta en rijst:
Meer pasta en rijst (algemeen)
Plakken spaghetti voorkomen
Bewaren of hergebruik van spaghettisaus
Een eenvoudig spaghetti recept
Eenvoudige nasi goreng
Een risotto recept
Meer Pasta en rijst recepten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-02-2006
Hits: 2166
Categorie: 
Kooklessen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen