Volg ons via
 
 

Bloemkool en broccolistamppot met karbonades

Bloemkool en broccolistamppot | Recept voor een heerlijke stamppot met schouderkarbonades

Dit recept voor bloemkool en broccolistamppot met karbonades is afkomstig uit het weekmenu 39.

Ingrediënten

1 kg aardappelen, geschild en in stukken
zout
2 zakjes bloemkool-broccoliroosjes à 300 gr.
4 schouderkarbonades
chilipoeder
versgemalen peper
2 1/2 el bak & braad vloeibaar
1 zakje vleesjus met pittige kruiden

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Verdeel de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes en kook ze in water met zout in 5 minuten beetgaar. 

Wrijf de karbonades in met chilipoeder en peper en zout en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar. Neem het vlees uit de pan, voeg 2 1/2 dl heet water en de jusmix toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Giet de aardappelen en de groenten af en vang het kookvocht van de groenten op. Stamp de aardappelen grof en schep er de groenten en zoveel van het opgevangen kookvocht door zodat een lekker smeuig stamppotje ontstaat. 

Serveer met het vlees en de jus.

2395 kJ/570 kCal, 32 gr. eiwit, 25 gr. vet, 54 gr. koolhydraten

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-09-2011
Hits: 2819
Categorie: 
Stamppot
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bloemkool, broccoli