Volg ons via
 
 

Aardappel-tomatenpuree met kip

Aardappel-tomatenpuree | Recept voor een puree van aardappels met tomatenblokjes.

Dit recept voor aardappel-tomatenpuree met kip is afkomstig uit weekmenu 40.

Ingrediënten

1 1/2 kg aardappelen
3 el bak & braad vloeibaar
2 peren, geschild en in parten
1 blik tomatenblokjes a 400 gr.
zout
4 enkele kipfilets
versgemalen peper
1 citroen, uitgeperst
4 el bieslook, fijngeknipt

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar. Verhit intussen het bakvet en braad de kip aan beide kanten bruin en in 20 minuten gaar. Schep het citroensap over de peerparten. Dep ze droog en bak ze de laatste 10 minuten met de kip mee. Laat de tomatenblokjes uitlekken maar vang het sap op. 

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de tomatenblokjes, het bieslook en zoveel tomatenvocht erdoor zodat een smeuige puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveer de puree met de kip, peer en de saus.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-10-2011
Hits: 3287
Categorie: 
Kipgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
aardappel tomatenpuree, recept aardappelpuree, kip, kipfilet, kipgerecht