Volg ons via
 
 

Rostischotel met zalm en broccoli

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingredienten voor Röstischotel met zalm en broccoli:

1 zak naturel rösti

1 ui

1 eetlepel basilicum

1 flinke stronk broccoli

200 gram gerookte zalm(snippers)

1 groot bekertje crème fraiche

3 eieren

Geraspte kaas

1 eetlepel olie

1 eetlepel bakboter

Boter om in te vetten

Peper en zout

 

Bereidingswijze:
Oven verhitten op 200 graden.
Broccoli in kleine stronkjes gaar koken met snufje zout en daarna afgieten. Ondertussen olie en bakboter verhitten in grote hapjespan of koekenpan. Gesnipperde ui fruiten.

Rösti en basilicum erbij en lichtjes bruin bakken. Ondertussen zalm klein snijden. Als de Rösti lichtbruin is, broccoli en zalmsnippers toevoegen.

Alles goed door elkaar husselen.

 

Crème fraiche en eieren met snufje peper en zout goed door elkaar kloppen.

 

Röstimengsel in ingevette ovenschaal, crème-fraiche-papje (dun papje maar komt allemaal goed) erover en de schotel naar smaak bestrooien met geraspte kaas.

 

Klein half uurtje op 200 graden in de voorverwarmde oven plaatsen. (Het ei moet gestold zijn).

 

Lekker met frisse salade en stokbrood met tapenade of kruidenboter!

 

Het leuke aan dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren!

Geen zin in zalm? Probeer eens gamba's of een andere vissoort

Geen zin in vis? Gebruik dan gebakken kipfiletblokjes of gerookte kipfilet!

Geen zin in vis of kip? Salamiblokjes of gehakt een idee?

Geen zin in broccoli? Probeer eens courgette of een ander groente!

Geen zin in basilicum? Vervang eens door provencaalse kruiden!

 

Met deze schotel samen met de salade en het stokbrood heb je altijd iets lekkers op tafel als je eters krijgt! Succes verzekerd!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-06-2010
Hits: 6250
Categorie: 
Ovengerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zalm, vis, rsti
Gerelateerde artikelen