Volg ons via
 
 

Ei koken

Eieren koken | Werkwijze en kooktijden voor het koken van het perfecte ei

Eieren koken

Niets is zo simpel als het koken van eieren. Nou ja, dan moet je het natuurlijk wel goed doen! Hoe kook je nu eigenlijk een lekker ei? Het lijkt simpel, maar een goed eitje komt toch vrij nauwkeurig:

  • Eieren inprikken aan de stompe kant
  • Zet ze op met zoveel kokend water dat ze onder staan
  • Als het water kookt gaat de kooktijd in. Zie onderstaand een tabel met kooktijden.
  • Om het uitlopen van het eiwit te voorkomen kun je zout of azijn aan het water toevoegen
  • Moeten de eieren gepeld worden, laat ze dan schrikken. Houd ze dan direct na het koken even onder koud stromend water.


Kooktijden per formaat ei


  small  medium  large 
 Zachtgekookt 3
 Eiwit gestold, eigeel zacht 4
 Eiwit gestold, eigeel bijna gestold
 Hardgekookt

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-07-2006
Hits: 7664
Categorie: 
Kooklessen, Koken voor beginners, Pasen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
eieren koken, ei koken, kooktijd ei, zachtgekookt ei, hardgekookt ei
Gerelateerde artikelen