Volg ons via
 
 

Kipragout die snel te bereiden is

Kipragout | een recept voor ragout van kip met champignons en kerrie die snel te bereiden is.

Dit recept voor een snelle kipragout is een hoofdgerecht voor 4 peronen.

Ingrediënten

4 kipfilets
1 tablet kippenbouillon
100 gram bloem
100 gram boter
1 bakje champignons
1 theelepel kerrie 

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in blokjes en zet ze zacht op met 500 ml water en een bouillontablet. Als de kip gaar is na ongeveer 10 minuten koken, maak je een roux door 100 boter te smelten en daar 100 gram bloem door te roeren. Dit vormt een bal. Giet in gedeelten de bouillon en kip erbij en blijf goed roeren. Als de ragout de juiste dikte heeft schep je er de champignons, heel of gedeeltelijk door. Een theelepel kerrie toevoegen. Laat dit 10 minuten op een zacht vuur pruttelen. 

Serveer met rijst en doperwten.  

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Rob (Gast)
Geplaatst op 30-05-2012 om 06:33

Ik geloof dat ik toch eerst de champignons gaar maakte of gekookte uit een potje zou nemen

E. le Duc. (Gast)
Geplaatst op 01-04-2012 om 11:07

Bedankt. Ga met pasen kippasteitjes maken.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 07-08-2003
Hits: 18528
Categorie: 
Kipgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kipragout, recept met kip, kipfilet, roux maken, kerrie, champignons, kipgerecht