Volg ons via
 
 

Gegratineerde visfilets in roomsaus

Gegratineerde visfilets in roomsaus | recept voor kabeljauwfilet, roodbaars of scholfilet met een slagroomsaus.

Dit recept voor gegratineerde visfilets in roomsaus is voldoende voor voor 4 porties.

Ingrediënten

800 gram kabeljauwfilets (of roodbaars of scholfilet)
citroensap
zout en peper
1 ui
1 bosje dille
3 eetlepels boter
200 ml slagroom
4 eetlepels paneermeel
3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
boter voor de ovenschaal

Bereidingswijze

De kabeljauw- of andere visfilets afspoelen onder de koude kraan, droog deppen en naast elkaar op een schaal leggen. Besprenkelen met citroensap, beide kanten inwrijven met zout en peper en afgedekt in de koelkast zetten.

De ui schoonmaken en snipperen. De dille afspoelen, de blaadjes eraf plukken en fijnhakken. 1 eetlepel boter in een pan verhitten en hierin de ui op een laag vuur glazig fruiten. De slagroom erbij gieten, aan de kook brengen en iets laten inkoken.

De oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Een ovenschaal invetten. De saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap. De dille erdoor roeren. Het paneermeel en de parmezaanse kaas in een klein schaaltje mengen.

De visfilets naast elkaar in de ingevette schaal leggen en de slagroomsaus erover schenken. Het mengsel van paneermeel en parmezaanse kaas gelijkmatig over de vis strooien en de rest van de boter in vlokjes erover verdelen. De visfilets in de hete oven (gas 3-4, hetelucht 180 graden) ongeveer 20 minuten gratineren. 

Lekker met aardappelpuree of rijst en een komkommersalade met yoghurtdressing.

Bron

Receptkaart waar ik ooit een abonnement op heb gehad.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-12-2006
Hits: 5029
Categorie: 
Vis recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
gegratineerde visfilets in roomsaus, recept visfilet, kabeljauwfilet, roodbaars, scholfilet, vis gratineren, vis uit de oven, kabeljauw uit de oven