Volg ons via
 
 

Lasagne volgens Italiaans recept

Italiaanse lasagne | Een heerlijk italiaans pasta recept volgens origineel recept van een familie in Italië.

Dit recept voor lasagne volgens origineel Italiaans recept is voor 2 flinke ovenschalen! Ik maak altijd 1 schaal van de helft van de saus en de andere helft van de saus vries ik in voor een volgende keer.

Ingrediënten

1 kilo rundergehakt
2 flessen passata (naturel tomatensaus voor pasta)
half glas rode wijn
1 zakje/pakje gesneden soepgroenten (half pond)
4 knoflookteentjes (fijngesneden)
5-6 eetlepels olijfolie
50 gram boter
2 takjes verse rozemarijn (fijngesneden) (Ik gebruik gewoon altijd gedroogde)
1 laurierblad
3 dl. water
3 bouillonblokjes (Ik gebruik altijd tuinkruidenbouillon dat is het meest neutraal)
1 pak lasagnebladen (Ik gebruik altijd van Grand Italia)
1 zakje parmezaanse kaas
4-6 ons gesneden jong belegen kaas

Bereidingswijze

Alle ingrediënten behalve de lasagnebladen, de parmezaanse kaas en de jong belegen kaas koud in een grote braadpan doen en op een laag vuur onder af en toe roeren in zo’n 2 tot 3 uur gaar laten pruttelen. De gehakt niet eerst braden. Je kunt hem wel alvast grof in stukken verdelen, maar als je even een paar minuten heel goed roert als je alles net bij elkaar gedaan hebt, roer je hem zo los tot kleine korrels en daarna roert het vanzelf verder los tijdens het gaar worden. In lasagnesaus moeten geen grote stukken vlees zitten want dat is niet handig met die lasagnebladen.

Extra handigheidje: verdeel het water en de wijn in de 2 leeggegoten flessen passata en schud nog eens met de dop erop. Zo komt de laatste tomatensaus ook makkelijk uit de fles!

Laat de oven voorverwarmen op 180-200 graden en vet een grote ovenschaal in met boter of olie. Schep een dun laagje saus in de schaal, bedek achtereenvolgens met plakken jong belegen kaas, dun laagje parmezaanse kaas en 1 laag lasagnebladen.

Herhaal deze volgorde een aantal malen (let erop dat je echt steeds met dunne lagen werkt want dan wordt het mooie stevige lasagne en gaat het geheel niet schuiven als je het op de borden legt) tot de schaal bijna vol is en eindig met parmezaanse kaas.

Dan 30 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
3 reactie(s)
tom (Gast)
Geplaatst op 28-11-2015 om 11:09

dit is typisch italiaans.

ik heb een italiaanse zwager, wonende met mijn zuster aldaar en weet het volgende te vertellen.
dorpen of stadjes, al liggen ze 20km van elkaar vandaan hebben hun eigen manier van samenstelling van gerechten, waarbij oma een grote rol speelt.
wat de ander maakt zullen ze niet eten en zelfs verafschuwen alsof ze verderop vergif staan te bereiden.
kortom het antwoord is zowel wel als niet bechamel erdoor.
tip : onderzoek risotto maar eens, kan alle kanten uit, maar overal wordt wel de risottorijst gebruikt, maar dat is dan ook alles
het heeft daar wel zijn charme.
overgebleven lasagna de volgende dag niet met olie opwarmen maar met wat melk erbij in de pan

S-je
Geplaatst op 14-08-2015 om 21:39

Dat vroeg ik dus destijds ook aan mijn schoonzus in Italië en zij wist mij te vertellen dat bechamelsaus van oorsprong niet in lasagne hoort.

kris (Gast)
Geplaatst op 14-08-2015 om 15:13

is er geen behamelsaus vergeten of is dit niet oorspronkelijk Italiaans ???

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 06-01-2007
Hits: 17282
Categorie: 
Pasta
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Lasagne volgens italiaans recept, Italiaanse lasagne, lasagne recept, recept pasta, pasta recepten, lasagne, italiaans, ovengerecht