Volg ons via
 
 

Friet van verse aardappelen en vetarm

Friet van verse aardappelen en vetarm | Deze heerlijke friet maak je eenvoudig en met heel weinig olijfolie in de Airfryer.

Een frietje is heerlijk, maar we weten allemaal dat het niet goed is voor de slanke lijn. Reden voor ons om eens te kijken of dat niet met wat minder vet kan. En dat kan!

Friet van de snackbar bevat per 100 gram ongeveer 15 gram vet. Als je thuis frituurt en diepvriesfriet gebruikt dan zit daar ongeveer 7 gram vet in per 100 gram friet.Tijdens het frituren neemt dit nog toe, want de friet neemt ook nog vet op tijdens het verwarmen. Gebruik je verse friet uit het koelvak dan is dit voorbehandeld met ongeveer 4 gram olie.

Voor vetvrij thuis frituren gebruik je het best een Airfryer. Aan diepvriesfriet of verse friet uit het koelvak voeg je geen olie meer toe en is dus zodoende een stuk minder vet dan friet uit de friteuse of snackbar.

Maar het kan nog gezonder (en goedkoper). Zelfgemaakte friet. We hebben het uitgetest en vinden ze zelfs nog lekkerder dan alle varianten die hier boven genoemd worden!

Airfryer voorverwarmen op 150 graden. Aardappels (wij hebben iets kruimige gebruikt, maar aangeraden voor vastkokende) schillen, snijden in smalle reepjes en een half uurtje laten weken in water. Laten uitlekken en goed afdrogen met een schone theedoek of keukenpapier. Met een siliconenkwastje heel licht bestrijken met een beetje olijfolie. Op internet staat elders 1/2 eetlepel per 500 gram aardappel. Wij hebben veel minder gebruikt. Vervolgens afhankelijk van de hoeveelheid een minuut of 7 tot 15 in de airfryer en ze zijn klaar. Onze ervaring: lekkerder dan de verse friet uit het koelvak. Ze zijn net wat knapperiger.

En zo zijn ze dan geworden:


Meer informatie over de Philips airfryer en andere hetelucht friteuses.


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
3 reactie(s)
mien prijs
Geplaatst op 08-12-2016 om 11:53

doe zelf ook friet etc bakken in de af,
de frietjes 30 min in koud water laten staan,
dan water eraf gieten.goed droogmaken in een handdoek,
en 15 min bakken op 150 gr en dan 12 min op 180 gr,tussendoor even omschudden,worden ze goed gebakken,
en dan zijn ze gaar en knapperig.
heb de philips xl

Bep (Gast)
Geplaatst op 27-10-2016 om 14:13

Een beetje laat, maar ik heb hem nog maar 1 dag: Neem een droge, kruimige aardappelen, Eigenheimer of Agria bijv. Na 5-7 minuten een keer omschudden en nog eens 5-7 minuten of iets langer bakken. Misschien de temp. 10-15 graden hoger zetten, succes

Marcel (Gast)
Geplaatst op 04-03-2016 om 16:21

Hoi,

wij proberen dit ook voor elkaar te krijgen, maar vooralsnog niet met het gewenste resultaat.
De frites zien er goed uit, maar de binnenkant is wat 'papperig'. Wat doen wij verkeerd?

Dank je.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-01-2015
Hits: 17636
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
verse friet, frituren, vetarme friet, vetarm frituren, airfryer