Volg ons via
 
 

Zandkoekjes

Zandkoekjes | Recept voor zandkoekjes om gezellig samen te bakken met je kinderen.

Zandkoekjes zijn leuk om samen met de kinderen te maken. Je kunt het op een regenachtige dag in het weekend of in de vakantie doen, maar het is ook ontzettend leuk om met een groepje kinderen tijdens een kinderfeestje te doen.

Voor ongeveer 24 zandkoekjes heb je de volgende ingrediënten nodig:
150 gram bloem
100 gram boter of margarine
50 gram basterdsuiker
Zakje vanillesuiker
Snufje zout
Losgeklopt ei

Bereidingswijze:

Doe de bloem, zout, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in een ruime kom. Leg een handdoek onder de kom, zodat de kom wat steviger staat. Neem in iedere hand een mes en snijdt de boter met de twee messen in de kom in hele kleine stukjes. Kneed met schone, koude handen alles tot een soepele bal. Wikkel de bal in plasticfolie en plaats de bal ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Smeer een bakblik dun in met boter. Voor het vormen van de zandkoekjes zijn er drie methoden. De eerste is door van de bal een rol te vormen en met een mes plakken te snijden van ongeveer een halve centimeter dikte. De tweede is door van het deeg balletjes te maken en deze uit te drukken met een vork. De laatste methode is door het deeg met een deegroller (of schone fles) uit te rollen tot een halve centimeter dikte en met een glas of koekjesvorm, koekjes uit het deeg te drukken. Leg de zandkoekjes naast elkaar op het bakblik. De koekjes kunnen worden versierd met allerlei lekkere dingen. Bijvoorbeeld door voor het bakken een amandel erin te drukken, een paar hazelnoten, wat hagelslag of ongezouten pinda’s. Strooi over de zandkoekjes een mengsel van suiker en kaneel of voeg bij het mengen van het deeg een theelepel kaneel of cacaopoeder toe. Kortom laat je fantasie maar werken!

Smeer met een kwastje of met een theelepeltje een beetje ei over elk zandkoekje, zodat het mooi gaat glanzen na het bakken. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak op 175 graden de zandkoekjes in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.

Als je de zandkoekjes ook nog wilt versieren, maak dan wat glazuur van poedersuiker en een beetje water. Smeer dit op de zandkoekjes en versier ze mooi. 

Met dank aan Karla

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
alaika (Gast)
Geplaatst op 06-02-2011 om 12:22

Hallo, ik doe altijd nog wat glucose erdoorheen dat maakt het extra lekker!! Je kan ook de glucose met een mes aan de bovekant smeren(als de koekjes klaar zijn) en er dan lekkere versiersels op doen. Mmmmm

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-03-2007
Hits: 29540
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zandkoekjes, recept zandkoekjes, zandkoekjes bakken, koekjes bakken, kindertraktatie, zandkoekjes maken, zandkoekjes maken
Gerelateerde artikelen