Volg ons via
 
 

Nieuwjaarskoeken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Nieuwjaarskoeken
Ingrediënten:
250gr Boter
500gr Suiker
3 Eieren
500gr Bloem
1/2 liter Water
1/2 liter melk
Anijs
Kaneel
scheut brandewijn

Bereiding:
Smelt de boter en los er de suiker in op. Voeg een voor een de eieren toe.
Goed mengen en er langzaam water en melk bij het mengsel gieten.
Daarna de (gezeefde) bloem er al roerend bijstrooien tot een glad beslag ontstaat.
Op het laatst een schepje kaneel, wat ster-anijs en een scheut brandewijn door het beslag doen.
Laat het beslag enige uren staan, liefst zelfs een hele nacht voordat er gebakken wordt.

Bakken:
Het ijzer goed verhitten en invetten met boter (of vetspek).
Bak de koeken tot ze lichtbruin zijn, en rol ze meteen op, rond een stokje of de steel van een houten lepel.
Laat bij het bakken even een pannetje met water en azijn stomen dit voorkomt bakluchtjes tijdens het bakken.

Met dank aan Sophietje

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-12-2007
Hits: 4199
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
koek, taart, bakken