Volg ons via
 
 

Pepernoten voor "speciale kinderen"

Pepernoten bakken allergie | recept voor hele speciale pepernoten: glutenvrij, sojavrij, koemelk/lactose vrij, bietsuikervrij

Een recept voor hele speciale pepernoten: glutenvrij, sojavrij, koemelk/lactose vrij, bietsuikervrij en toch lekker! 

Ingrediënten

75 gram boekweitmeel
75 gram wheatex
4 eetlepels rietsuiker
1/2 theelepel gemberpoeder
1 1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel zout
50 gram frituurvet 

Bereidingswijze

Meng het boekweitmeel, de wheatex en de rietsuiker door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng deze door elkaar. Laat het frituurvet smelten en meng dit door de rest van de ingrediënten. Voeg daarna zoveel water toe tot je een soepel deeg kunt kneden. 

Maak er (samen met je kinderen) kleine bolletjes van en bak de pepernoten op 180 graden in de oven tot ze bruin zijn. Dit hangt erg af van de grootte van de pepernoten, maar meestal is het ongeveer 15-20 minuten. Even opletten dus! 

Met dank aan M@ria


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-03-2007
Hits: 4247
Categorie: 
Taart en vlaai, Feestdagen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
pepernoten bakken allergie, glutenvrije pepernoten, gluten allergie, sojavrije pepernoten, koemelkvrije pepernoten, lactose, dieet, allergie