Volg ons via
 
 

Konijn in het zuur

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Konijn in het zuur

Ingrediënten:
1 konijn in delen (ca. 1200 g)
zout en versgemalen peper
1 ui 
1  winterwortel 
1/2 selderijknol
6 takjes peterselie
1 laurierblad
2 kruidnagels
8 jeneverbessen
4 dl azijn
75 g boter
2 theelepels appelstroop
1 1/2 eetlepel aardappelmeel
keukenpapier

Voorbereiden:
Stukken konijn bestrooien met zout en peper.
Ui pellen en in ringen snijden.
Winterwortel schillen en in plakken snijden.
Selderijknol schoonmaken en in blokjes snijden.
Van peterselie 4 takjes fijn hakken.
Groenten in kom leggen en stukken konijn, peterselie, laurier, kruidnagels en jeneverbessen erop leggen.
Azijn mengen met 1 1/2 dl water en azijnmengsel over groenten en konijn in kom gieten.
Alle ingrediënten goed mengen.
Konijn afgedekt minimaal 12 uur in koelkast zetten.
Stukken konijn af en toe keren.
 
Bereiden:
Stukken konijn uit marinade halen en droogdeppen met keukenpapier; marinade bewaren.
In braadpan boter verhitten en konijn rondom bruin bakken.
Marinade met groenten en kruiden in pan schenken en konijn in ca. 1 uur en 30 minuten afgedekt op laag vuur gaar stoven.
Konijn uit pan nemen en op schaal leggen.

Stroop door groentesaus mengen.
Op smaak brengen met zout en peper. (Saus eventueel licht binden door aardappelmeel in kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en door groentesaus te mengen.)

Saus over stukken konijn scheppen.
Garneren met rest van takjes peterselie. Serveren met gekookte aardappels.

Met dank aan M@ria

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-04-2007
Hits: 2742
Categorie: 
Wild en gevogelte
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
oven, stoven, marineren