Volg ons via
 
 

Kip Hoera (studentenmaaltijd)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingredienten voor Kip Hoera:
4 stukken kip- of kalkoenfilet
2 blikken mais
1 pot rode kool
125 gr. Danish Blue
Roomboter
Witte wijn
Peper
Zout
Salie

Bereidingswijze:
Doe de mais en rode kool in aparte pannen en verwarm dit langzaam.
Bestrooi de kip met wat peper en zout. Bak de kip in een flinke klont roomboter in een koekepan.
In een sauspannetje 200 gr. boter smelten en de 125 gr. Danish Blue erin oplossen op een heel laag vuurtje. Voeg een scheut wijn toe en een snufje salie.

Als de kip lekker bruin begint te worden, blus dan af met een eetlepel witte wijn per stuk kip en doe vervolgens een deksel op de pan zodat de kip even kan smoren in de wijn. Haal na een minuut of twee het deksel van de pan en laat het even indampen.


Serveren:
De rode kool, de mais en de kip elk op een derde van het bord leggen en de saus over de kip naar het midden gieten.

Met dank aan Swami

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-03-2007
Hits: 3332
Categorie: 
Kipgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
koekepan, saus, afblussen