Volg ons via
 
 

Rijstevlaai

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Rijstevlaai

Ingrediënten deeg:
200gr bloem
3 gram zout
30 gram basterdsuiker
5 gram gist
3/4 dl melk
30 gram boter
1/2 ei.

Ingrediënten vulling:
7 1/2 dl melk
80 gram paprijst
Vanillesuiker
80 gram suiker
2 eieren (splitsen in 2 dooiers en 2 eiwitten).

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 220 graden.

Maak van de melk, de vanillesuiker en de rijst een pap. Laat deze afkoelen.

Maak een soepel deeg van de genoemde ingrediënten.
Laat het deeg 3 kwartier rijzen onder een vochtige doek op een lauwwarme plaats.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven tafel tot een ronde lap. Bedek hiermee de bodem en de zijkanten van een ingevette vlaaivorm.
Prik gaatjes in het deeg en laat het 10 min narijzen.

Roer de eidooiers met de suiker schuimig. Voeg deze bij de rijstepap. Leg 2/3 gedeelte van het rijstmengsel op het deeg in de vorm.
Klop de eiwitten stijf, schep er de rest van de rijst doorheen en strijk deze massa over de eerste rijstlaag.

Plaats de vlaaivorm in de onderste helft van de oven en bak de vlaai in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar. Dit recept is voor een vorm van ongeveer 30 cm doorsnede.

Met dank aan Sophietje

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-04-2007
Hits: 2035
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
vlaaivorm, paprijst, oven, deeg, vulling