Volg ons via
 
 

Koffiechocolade-ijs

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Dit recept is voor 4 personen.

Ingredienten
1/2 ltr.vanilleroomijs
1 dl slagroom
8 el Douwe Egberts instant koffie,cappuccino,zak a 200 gram
40 gr.pure chocolade in stukjes
4 kanelly's (kaneelkoekjes)

Bereiding:
Laat het ijs in 15 minuten in de koelkast iets zachter worden. Klop intussen de slagroom dik en lobbig en klop de instant koffie erdoor. Spatel het koffiemengsel luchtig door het zachte ijs zodat er strepen ontstaan en laat het in de diepvries in 1 uur bevriezen. Doe vlak voor het serveren de chocolade in een steelpannetje en zet dit in een iets grotere pan met kokend water (au bain marie). Laat de chocolade al roerende smelten. Schep mooie bolletjes van het ijs in ijscoupes en lepel de gesmolten chocolade erover.

Garneer met de koekjes en serveer direct.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-08-2003
Hits: 2754
Categorie: 
Desserts
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen