Volg ons via
 
 

Prei-prut

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Prei-prut

Ingrediënten:
- 500 gr. half-om-half gehakt
- 1 kilo prei
- 10 aardappelen
- 1 grote bouillontablet
- 3 eetl. bloem
- peper, zout en nootmuskaat
- 1/4 liter melk
- 50 gr. geraspte kaas

De aardappelen schillen, in schijven snijden en even (10-15 minuten) laten koken. In een braadpan het gehakt op een laag vuur gaar prakken en met wat peper en zout bestrooien. De prei schoonmaken, in ringen snijden en uit laten lekken, deze bij het gehakt doen met wat peper, zout en nootmuskaat.

De schijven aardappel erbij doen en alles met deksel op de pan 10-15 minuten laten smoren.

Nu 25 gr. boter in een steelpannetje smelten en er 3 eetl. bloem doorroeren. Na 2 minuten 1/4 liter melk bijschenken. Goed blijven roeren en het bouillontablet toevoegen. Blijven roeren tot de saus gebonden is, pannetje van het vuur nemen en er 50 gr. geraspte kaas bijdoen. De dikke kaassaus over de prei-prut doen of er los bij serveren.

Met dank aan Chrisje

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-05-2007
Hits: 3107
Categorie: 
Schotels
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
smoren, braadpan, gehakt, aardappel, saus, kaas