Volg ons via
 
 

Hemelse modder 2

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hemelse modder 2

Ingrediënten:
100 gram pure chocolade
2 eieren, gesplitst
30 gram poedersuiker
2 eetlepels cognac
3 ½ dl slagroom
chocoladelikeur

Bereiden:
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze (au bain marie of in de magnetron), laat afkoelen tot lauw en roer er 1½ dl. slagroom door.
Voeg aan de eidooiers de poedersuiker toe en klop tot een dik romig mengsel, voeg de cognac toe en klop alles door het chocolademengsel. Klop eiwit en resterende slagroom (afzonderlijk) stijf, voeg eiwit en slagroom (houd wat achter voor garnering) toe aan het chocolademengsel, meng voorzichtig maar goed. Doe over in dessertcoupes, laat afkoelen en in de koelkast verder opstijven.

Giet een eetlepel chocoladelikeur over elke coupe en garneer met een toefje slagroom, geef er een klein glaasje chocoladelikeur bij.

Receptuur: Tonny Leeflang-Wondergem.

Met dank aan Peter P.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-03-2007
Hits: 2664
Categorie: 
Desserts
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
chocolade, slagroom, smelten, koelkast, likeur, eieren