Volg ons via
 
 

Bobotie met ananasstukjes en rozijnen

Bobotie met ananasstukjes en rozijnen | Een variatie op het Knorr wereldgerecht recept voor bobotie.

Met dit recept maak je bobotie met ananasstukjes en rozijnen.

Ingerediënten

500 gr.kipfilet,fijngehakt
1 pakje Knorr mix voor Zuid-Afrikaanse bobotie
2 el marmelade
2 tl kaneelpoeder
50 gr.blanke rozijnen
1 blikje ananasstukjes a 227 gr.
1 1/2 el olijfolie
125 ml zure room 

Bereidingswijze

Meng de kipfilet met het zakje kruidenmix uit het pakje, de marmelade en het kaneelpoeder. Laat de ananas uitlekken, maar vang 1/2 dl van het sap op en snijd de stukjes iets kleiner. Bak de kipfilet in de hete olie al omscheppend bruin en schep de ananasstukjes en de rozijnen erdoor. Klop de sausmix met 2 dl water,het ananassap en de zure room door elkaar. Schep de saus door het kipmengsel en doe alles over in een ovenschaal. 

Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (180C) in 25 minuten gaar en goudbruin worden. 

Lekker met witte rijst en ijsbergsla.


Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-08-2003
Hits: 5390
Categorie: 
Ovengerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Bobotie met ananasstukjes en rozijnen, knorr wereldgerecht, bobotie, recept