Volg ons via
 
 

Oosterse Paddenstoelensoep met sesamzaad

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Oosterse Paddenstoelensoep met sesamzaad

Ingrediënten:
(olijf)olie
1 1/2 lt. kippenbouillon
100 gr. shiitakes
150 gr. oesterzwammen
150-200 gr. gerookte kipfilet
3 lente-uitjes
50 gr. taugé
1 eetl. sojasaus
1 eetl. gembersiroop
2 eetl. koriander (fijn)
geroosterd sesamzaad
peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de shiitakes en de oesterzwammen in reepjes. Verhit in een pan de olie en bak hierin de paddestoelen circa 3 minuten. Blus ze met de kippenbouillon en laat het geheel rustig aan de kook komen. Snijd ondertussen de gerookte kip en de lente-ui in smalle reepjes. Voeg dit samen met de taugé toe aan de soep en laat alles door en door warm worden. Roer de sojasaus en gembersiroop door de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe. Alvorens de soep op te dienen, bestrooien met de koriander en sesamzaad.

Met dank aan Peter P

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-03-2008
Hits: 2147
Categorie: 
Soep
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kippenbouillon, shiitakes, oesterzwammen, aziatisch, sojasaus, gember, sesamzaad