Volg ons via
 
 

Rode-uienmarmelade

Rode-uienmarmelade | Recept voor een lekker bijgerecht van rode uien.

Deze rode uienmarmelade is een zeer bijzondere marmelade, die vooral lekker is bij een pittig rundvlees- of wildgerecht. 

Recept is uit nl.culinair, van Tonny Leeflang, dus een aanrader.

Ingrediënten

1 kg. rode uien
100 gr. boter
300 ml. rode port
100 ml. crème de cassis
200 ml. frambozenazijn
2 eetl. gembersiroop
snufje cayennepeper
snufje kaneel
peper
zout
merg uit 1/2 vanillestokje
1 eetl. bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Snij de uien in blokjes (brunoise). Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de uiblokjes tot ze glazig zijn, voeg alle andere ingredienten toe, schep alles goed door elkaar en laat het 1 uur, op heel zacht vuur, stoven. Haal daarna het deksel van de pan en laat zonodig inkoken tot bijna alle vocht is verdampt, het moet wel smeuïg blijven. 

Doe de marmelade over in brandschone potjes en giet er een dun laagje olijfolie op, sluit de potjes af, laat afkoelen, bewaar ze in de koelkast.

Met dank aan Peter P

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
p1en. (Gast)
Geplaatst op 03-10-2011 om 00:29

mmmjammy, verrukkelijke toevoeging voor bij de bbq


ook lekker op de boterham en op toastjes en op ..,
nou ja vul zelf maar in

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-05-2008
Hits: 3404
Categorie: 
Bijgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
rode uienmarmelade, rode ui, port, crème de cassis, gembersiroop, basterdsuiker