Volg ons via
 
 

Hartige broodjes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hartige broodjes (6 broodjes)
Voedingswaarde per portie: 195Kcal

Ingrediënten:
250 g witbroodmix
15 g margarine
1 1/2 dl handwarm water
4 fijngesneden olijven
4 fijngesneden zongedroogde tomaten
1 el tuinkruiden (vers of diepvries)

Bereidingswijze:
Doe de mix in een beslagkom en voeg de margarine en het water toe. Kneed het geheel met behulp van een mixer en voeg steeds wat van de olijven, tomaten en kruiden toe. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten bij kamertemperatuur rijzen.

Vet ondertussen een bakplaat in met een beetje olie. Kneed het deeg met de handen nog eens goed door. Dek het deeg weer af en laat het nog 15 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220°C. Vorm het deeg daarna zoals je zelf wilt (kleine balletjes, vlechten enz.) en laat dit nog even onder een schone theedoek 15 minuten op de bakplaat liggen. Bak de broodjes in 15 minuten gaar. Laat ze een klein beetje afkoelen, daarna kunnen ze mee in de picknickmand!

Heerlijk voor bij de lunch! En wat dacht je van: rookvlees, kipfilet, rosbief, lever, fricandeau, ham, 20+ of 30+ kaas, tuinkers, plakjes komkommer, tomaat of reepjes paprika op je broodje?

Bron: Gezondheidsnet

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-07-2008
Hits: 3360
Categorie: 
Broodjes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
olijven, tomaten, komkommer, tuinkers, tomaat, paprika