Volg ons via
 
 

Tzatziki voor bij Grieks eten

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Tzatziki: een heerlijk bijgerecht voor bij Grieks eten van komkommer en kwark.

Je neemt een grote komkommer, wassen, schil in repen eraf, wel wat groen laten zitten. Grof raspen. In vergiet doen, met snufje zout, een volle eetlepel gedroogde dilleblaadjes. Dit laat je een uur of een twee uitlekken.

Intussen neem je ongeveer 200 gram magere kwark. Je neemt een zeef, doet daar een paar lagen keukenpapier in, kwark erop, weer keukenpapier erop, hang de zeef op een kom, een schoteltje op de bovenste laag keukenpapier en daar dan het liefst iets zwaars erop, bv. pot pindakaas, of blik. Dit het liefst een dag laten staan.

Dan de kwark en komkommer door elkaar, dan nog een scheutje olijfolie erdoor en natuurlijk een of twee teentjes geperste knoflook (niet vergeten en niet eten als je de volgende dag een solliciatiegesprek hebt of klanten).

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 29-06-2007
Hits: 2813
Categorie: 
Bijgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
tsatziki, komkommer, kwark, bijgerecht