Volg ons via
 
 

21ste KC-recept: Aardappelmaaltijdsalade van Gerrie

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Aardappelmaaltijdsalade van Gerrie

Nodig voor 4 personen:
500 gr. krieltjes (evt. met schil)
500 gr. speziebonen
2 el. olie
400 gr. runderreepjes
1/2 limoen, uitgeperst
1 tl. honing
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 bosui, fijngesneden

Bereiden:
-  Zet water op voor de sperziebonen
- Bak de krieltjes
- Zodra het water kookt de sperziebonen 15 min. koken
- Verhit en een wok de olie en roerbak hierin op hoog vuur het rundvlees in 5 -7 min. bruin en krokant.
- Schenk het limoensap bi het vlees en roer de honing en knoflook erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper
- Schep de aardappels en de inmiddels gare sperziebonen door het vlees en bestrooi het met de bosui!

Toevoeging n.a.v. de discussie: Het is de bedoeling dat deze salade gewoon als warme maaltijd wordt gegeten. Waarom het dan toch een salade heet, is onduidelijk. Degenen die als lauwwarme salade aten, gebruikten daar een frisse dressing bij, anders was het erg droog. 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-09-2007
Hits: 2189
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
aardappels, krieltjes, wok, rundvlees, sperziebonen, eenpansmaaltijd