Volg ons via
 
 

Vispannetje

Vispannetje | Een recept voor een Spaans vispannetje met tilapia of andere witvis, zalm, gamba's en garnalen

Een vis recept voor een Spaans vispannetje met tilapia of andere witvis, zalm, gamba's en garnalen.

Ingrediënten

200 gram tilapia (of andere witvis) in blokjes
200 gram gerookte zalm in snippers
250 gram gamba's
100 gram Hollandse garnalen
1 rode paprika in reepjes
2 grote uien in grove stukken
3 teentjes knoflook in plakjes
1 blik gepelde tomaten
2 theelepels tijm
1 theelepel chilipoeder
Verse peterselie, gehakt
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Ui, knoflook en paprika ongeveer 5 minuten bakken in olijfolie. Tijm, chilipoeder, peterselie en gepelde tomaten (incl. vocht!) toevoegen en laten garen. De tilapia flink met zout en peper bestrooien. Helft van het tomatenmengsel in een ovenschaal scheppen. Hierop alle vis verdelen. Rest van het tomatenmengsel erop en een half uurtje in de oven.

Serveren met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.

(Het origineel van dit recept heet Spaans vispannetje en komt uit "Mijn Jumbo". Na wat gesleutel in de loop der tijd is het huidige recept ontstaan.)

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-02-2008
Hits: 7441
Categorie: 
Vis recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
vispannetje, tilapia, witvis, garnalen, zalm, gamba's, vis recept