Volg ons via
 
 

Coq au vin

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Coq au vin

Benodigheden:
8 drumsticks met peper en zout bestrooid
+/- 10 teentjes knoflook in grove stukken
4 sjalotjes in partjes
6 wortels in plakjes
Halve bos bleekselderij in stukjes gesneden
De helft van een dubbel pakje spekblokjes
Saliekruid
Rozemarijn
500 ml rode wijn
1 doosje champignons
Eventueel bloem om te binden

Bereiding:
Verwarm boter in een koekenpan en bak daarin de drumsticks bruin. Haal deze uit de pan en bak de spekjes bruin. Voeg de knoflook, sjalotjes, wortels en bleekselderij toe en bak even mee, bak op het laatst de kruiden naar smaak mee en voeg de kip weer aan het mengsel toe.

Doe de wijn erbij, zet het vuur laag en laat het stoven tot de kip zacht en gaar is. (Dit is ongeveer een uurtje als je drumsticks gebruikt). Voeg ongeveer 20 minuten voor het eind de champignons toe en laat deze even mee sudderen. Als de saus te nat is kun je hem eventueel binden met wat bloem.

Lekker met aardappelpuree en spercieboontjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-02-2008
Hits: 3354
Categorie: 
Kipgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kip, stoofpot, drumsticks, stoven, knoflook, wijn, spekjes
Gerelateerde artikelen