Volg ons via
 
 

Varkenskarbonaden met perziken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten (bij bereiding voor 4 personen):
4 varkenskarbonaden a 175 gr.
zout en peper
100 gr.ontbijtspek in blokjes
50 gr.boter
3 perziken,ontveld,ontpit en in kleine partjes
1 dl droge witte wijn
1/2 dl slagroom

Bereiding:
Bestrooi de karbonaden met wat zout en peper. Bak de blokjes spek in een koekenpan uit. Neem de spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Verhit de boter in het spekvet en bak hierin de karbonaden bij matige hitte in 20 minuten rondom mooi bruin en gaar. Neem de karbonaden uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Bak de partjes perzik 3 minuten in het bakvet van de karbonaden. Neem de partjes perzik met een schuimspaan uit de pan en leg ze rond de karbonaden. Roer de wijn,de slagroom en de apart gehouden blokjes gebakken spek door het bakvet en breng de saus aan de kook. Laat de saus 2 minuten flink doorkoken en schenk ze daarna over de warm gehouden karbonaden en perziken.

Serveertip:
Gebakken aardappelen of friet en doperwtjes.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-08-2003
Hits: 1808
Categorie: 
Varkensvlees recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen