Volg ons via
 
 

39-ste KC-recept van Kristel: zuurkooltaartje

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Zuurkooltaartje

Ingrediënten:

5 plakjes bladerdeeg
bloem
100 gram schouderham (dikke plakken)
1 pak zuurkool 500 gram
4 scharreleieren
125 ml slagroom
peper/zout
75 gram geraspte kaas

Extra nodig:
Taartvorm

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap ongeveer 30 cm doorsnede (bestuif je werkblad eerst met bloem).
Bekleed de vorm met bakpapier en leg er daarna het deeg op.
Snijd de ham in blokjes en doe ze door de uitgelekte zuurkool. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

Klop de eieren met de slagroom, peper en zout en schenk het in de taartvorm. Strooi de geraspte kaas er overheen.
Bak de taart in de oven ongeveer 35 minuten.
Laat hem even rusten (10 minuten), snijd hem in punten en maak er een lekkere salade bij.

Variaties:
Mijn variatie is dat ik gekruide zuurkool neem, er reepjes rode paprika aan toe voeg en pittige paprikapoeder.
Je kunt ook geruld gehakt gebruiken, spek, stukjes kip, ananas, rookworst, paprika, banaan etc.
De slagroom kun je vervangen door crème fraiche.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-05-2008
Hits: 2069
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kookclub, hartige taart, , ham, slagroom, geraspte kaas, taartvorm, oven