Volg ons via
 
 

Rijst met eieren en champignonsaus

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor 4 personen:
250 gr.rijst
8 dl bouillon
25 gr.boter
1 ui kleingesneden
1 teentje knoflook,uitgeperst
250 gr.champignons in plakjes
25 gr.bloem
2 el fijngehakte peterselie
zout en peper
4 eieren,hardgekookt,gepeld en overlangs gehalveerd
2 el kleingesneden bieslook

Bereiding:
  • Kook de rijst in 20 minuten droog en gaar in 5 dl van de bouillon;
  • Houd de rijst warm;
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en het knoflook 3 minuten;
  • Voeg de champignons toe en fruit deze 3 minuten mee;
  • Roer de bloem door het ui-champignonmengsel;
  • Voeg er voortdurend roerend de rest van de bouillon bij tot een gebonden saus is ontstaan;
  • Roer de fijngehakte peterselie door de saus en maak deze op smaak met zout en peper;
  • Schep de warme rijst op een schaal en leg er de eieren op;
  • Schenk de champignonsaus over het geheel en bestrooi het gerecht met het kleingesneden bieslook.

Serveertip:
Serveren met een frisse, knapperige salade.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-08-2003
Hits: 2774
Categorie: 
Rijstgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen