Volg ons via
 
 

Pindasaus

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor pindasaus (4 personen):
1/4 kop arachide-olie 

3 tl knoflook, gesnipperd 
3 el gedroogde uienvlokken
1 tl gedroogde chilipepertjes
1/2 tl trassi
1 el sojasaus of ketjap manis
1 el citroensap
250 g pindakaas met nootjes
2 el ruwe of rietsuiker 
1/2 kop gezouten, geroosterde pinda's, fijngehakt
1/3 kop kokosmelk

Bereidingswijze:
Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de knoflook en uienvlokken; schep ze op een schaal voordat ze bruin zijn, want ze garen nog door als ze uit het vet zijn. Bak de chilipepers in de pan tot ze opzwellen en zwart worden. Hak ze fijn. Bak de trassi in de rest van de olie; breek hem met de achterkant van een lepel. Zet het vuur uit, voeg sojasaus en citroensap toe. Smoor even, voeg pindakaas toe en roer alles tot een gladde massa.  Voeg het ui-knoflookmengsel toe aan het pindakaasmengsel. Roer de chilipepers, suiker en pinda's erdoor. 

Schep in een schone, droge pot met schroefdeksel en zet die in de koelkast. Verwarm de kokosmelk in een kleine pan om de saus te verdunnen; voeg 2/3 kop geconcentreerde pindasaus toe. Roer glad. 

Geconcentreerde pindasaus blijft in een luchtdichte pot enkele weken goed in de koelkast. Zodra de saus verdund is, moet hij direct gebruikt worden. Geconcentreerde saus is voldoende voor 3 koppen verdunde saus.

Variatie : u kunt de hoeveelheid kokosmelk variëren afhankelijk van de gewenste dikte.

Deze saus past goed bij satéschotels. 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-08-2003
Hits: 2219
Categorie: 
Sauzen en Dressings
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen