Volg ons via
 
 

Appelsalade

Appelsalade | Eenvoudig te bereiden recept voor salade met appels, walnoten en rozijnen.

Dit is een recept voor een heerlijke appelsalade. Gebruik bij voorkeur appels met rode "wangetjes".

Ingrediënten

4 mooie appels
1 plak selderijknol
100 gr koud vlees (bijvoorbeeld kalfsvlees, varkensfricandeau)
50 gr rozijnen
15 walnoten
mayonaise
room of koffiemelk 

Bereidingswijze

Snijd van de appelen een kapje af, en van de onderkant ook een plakje, zodat ze gemakkelijk blijven staan. Hol de appelen met een scherp, puntig mesje uit. Snijd het klokhuis weg uit het uitholsel en hak de rest in kleine stukjes. Snijd ook wat knolselderij in kleine stukjes. Laat de rozijnen een 1/2 uurtje in warm water weken en droog ze goed af. Kraak de noten, houd 4 mooie exemplaren achter en hak de rest klein. Klop door de mayonaise wat room of koffiemelk. Roer dan alles luchtig door elkaar en vul hiermee de appelen. Schep er wat mayonaise op en garneer de bovenkant met de achtergehouden noten.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-08-2003
Hits: 5229
Categorie: 
Salades
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
appelsalade, recept, eenvoudig, salade, walnoten rozijnen