Volg ons via
 
 

46ste KC-recept: Havermoutkruidkoek van Anjowa

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Havermoutkruidkoek (voor 20 bescheiden plakjes of puntjes) van Anjowa

Benodigdheden:
100 gram havermout 
100 gram volkorenmeel
50 gram kristalsuiker 
50 gram bruine basterdsuiker
200 ml magere yoghurt of melk 
100 gram rozijnen / krenten / vijgen / gedroogde abrikozen 
1/2 theelepel zout
1 tl.gemalen kruidnagel of koekkruiden 
2-3 tl.kaneel 
2 theelepels bakpoeder 
1 ei

Bereiding:
Alle droge ingrediënten mengen, daarna het ei en de yoghurt erdoor roeren. Vervolgens de rozijnen, krenten of andere gedroogte vruchten toevoegen. Alles goed doorroeren.  Bakken in een springvorm van ongeveer 20 co doorsnee of in een langwerpige bakvorm.   Ongeveer 50 minuten op 150 tot 160 graden afbakken.  De koek is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer schoon uit komt.  Succes ermee!

P.S. i.p.v. 100 gr,volkorenmeel kan men 50 gram bloem en 50 gr. volkorenmeel nemen en  i.p.v. yoghurt kan men 100 gram gesmolten roomboter nemen. Dit geef natuurlijk wel meer calorieën en vetten.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-10-2008
Hits: 1551
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
gebak, koek, vegetarisch, oven, bakblik