Volg ons via
 
 

Andijviestamppot met mosterd-speksaus van Sje - Kookclub recept nr 48

Andijvie stamppot | Recept van Sje voor andijviestamppot met mosterd-speksaus.

Dit heerlijke recept voor andijviestamppot met mosterd-speksaus van Sje is afkomstig uit onze online kookclub. 

Ingrediënten

Andijvie (hoeveelheid naar eigen smaak)
1 tot 1,5 kg aardappelen
Zout, peper
Melk
Boter
200 gram spekreepjes of spekblokjes
2 dl. bier
3 eetlepels mosterd
2 eetlepels bloem

Bereidingswijze

Schil, snijd en kook de aardappelen.

Bak ondertussen de spekjes zo knapperig als gewenst. Verwarm het bier, voeg mosterd en bloem toe en roer tot het een egaal papje is. Voeg de spekjes toe en je saus is vast klaar. Op laagste vuurtje laten staan en af en toe roeren.

Maak een puree van de aardappelen, zout, peper, melk en wat boter. Je kunt natuurlijk ook puree maken zoals je zelf gewend bent. Voeg de andijvie toe aan de puree. 

Serveer de stamppot samen met de saus.

Eventueel vlees naar keuze erbij serveren. Wij eten er gewoon altijd rookworst bij.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-11-2008
Hits: 4064
Categorie: 
Kookclub, Stamppot
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
andijvie stamppot, stamppot andijvie, recept andijvie, stamppot recept, speksaus, mosterdsaus