Volg ons via
 
 

49ste KC-recept: Hutspot met hamlappen van Anja1966

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hutspot met hamlappen 

Ingrediënten:
500 g hamlappen in stukken
50 g boter
1 kg hutspotgroenten, (wortel, ui en aardappel)
1 eetl. verse tijmblaadjes
250 ml vleesbouillon (van tablet)
150 ml melk
3 plakken ontbijtkoek, in stukjes
2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
 
Bereiding:
Vlees inwrijven met zout en peper. In braadpan helft van de boter verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui van de hutspotgroenten 2-3 minuten zachtjes meebakken. Helft van tijm toevoegen, bouillon erbij schenken. Geheel 20 minuten laten stoven.
Wortels en aardappels in 20 minuten gaarkoken, afgieten en fijnstampen. Met melk, 10 g boter en rest van de tijm tot een smeuïge puree roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Ontbijtkoek door vlees scheppen en vocht al roerend binden. Vlees met saus in ingevette ovenschaal (2 liter) scheppen en hutspot erover uitstrijken. Rest van de boter smelten en door het broodkruim scheppen. Broodkruim over hutspot strooien. Schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Schotel in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en door en door heet laten worden.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-11-2008
Hits: 2652
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
stamppot, ovenschotel, stoven, wintergerecht, oven