Volg ons via
 
 

Ravioli met gehakt en spinazie vulling van Daanie - Kookclub recept nr 50

Ravioli met gehakt en spinazie vulling | recept voor zelfgemaakte ravioli met een vulling van spinazie en gehakt en een verse tomatensaus.

Dit is een recept voor vers gemaakte ravioli met gehakt en spinazie vulling van Daanie. Dit ravioli recept is afkomstig uit onze online kookclub.

Ingrediënten voor de pasta

500 gr. bloem (pasta fresca)
5 eieren
Ongeveer 40 ml. olijfolie

Bereidingswijze pasta

Maak de pasta door de bloem in een kom of op het aanrecht te verdelen, maak een kuiltje in de bloem, voeg de eieren en de olie toe, meng dit ongeveer 8 minuten tot een gladde deegbal en laat ongeveer 30 minuten rusten (zie voor een uitgebreider recept je pastakookboek of het internet).

De pasta slinger je door de pastamachine tot je plakken hebt van ongeveer 2,5mm (zie wederom je pastakookboek voor een uitgebreide beschrijving). 

Ingrediënten voor de vulling

2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 klein doosje boursin waar je ongeveer 3/4 van gebruikt
250 gr verse spinazie (of blokjes uit de vriezer wat je zelf makkelijk vindt)
2 eetlepels crème fraiche
250 gr. rundergehakt

Bereidingswijze vulling

Snij de sjalotjes en de knoflook ragfijn. Snij de spinazie in dunne, kleine reepjes. Verhit olijfolie in een pan, bak het gehakt rul en bruin, voeg ui en knoflook toe. Als dit gaar is voeg je de spinazie toe, laat deze kort meebakken. Voeg vervolgens de boursin en de crème fraîche toe. Laat dit even pruttelen.

Vul vervolgens de ravioli.

Ingrediënten voor de tomatensaus

8 tomaten
1 bol knoflook
Verse Italiaanse kruiden (salie, tijm, rozemarijn)
Balsamico azijn
Olijfolie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
Suiker
1 pak of blik gepelde tomatenblokjes
Italiaanse kruiden uit pot

Bereidingswijze tomatensaus

Leg op een bakplaat tomaten die je door de helft hebt gesneden, alle ongepelde teentjes knoflook, de italiaanse kruiden, besprenkeld met olijfolie en balsamico azijn en voeg een lekkere hoeveelheid vers gemalen peper toe. Laat dit ongeveer 1,5 uur in de oven geuren op een temperatuur van ongeveer 130 graden. 

Als het uit de oven komt af laten koelen, ontvellen en in stukken hakken.Verwarm in een pan de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaten, balsamico azijn, suiker en italiaanse kruiden toe. Laat dit ongeveer een half uur lekker pruttelen (mag ook langer maar kijk uit dat het niet droog kookt).

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 07-12-2008
Hits: 14637
Categorie: 
Kookclub, Pasta
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
ravioli met gehakt en spinazie vulling, ravioli recept, ravioli zelf maken, pasta recept, verse pasta, pasta maken, pastamachine