Volg ons via
 
 

Boeuf Bourguignon

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Boeuf Bourguignon 

Ingrediënten:
50 gram magere rookspek
500 gram magere runderlappen
3 worteltjes
250 gram champignons
1 glas rode wijn
2 uien
10 zwarte olijven
2 eetl vloeibare margarine
1 eetl maïzena
3/4 bouillontablet
1 eetl tomatenpuree
laurierblad
halve theelepel tijm
zout en peper

Bereiding:
Snijd het rookspek in kleine blokjes en bak het spek langzaam bruin en knapperig. Snijd het vlees in flinke blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Bak het rundvlees in een braadpan in de hete margarine aan alle kanten bruin.

Maak de worteltjes, uien en knoflook schoon en snijd ze klein. Halveer de olijven. Eventueel kun je de pitten eruit halen.

Fruit de groenten kort mee met het spek. Voeg dit mengsel daarna bij het vlees. Bak de tomatenpuree even mee .

Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg het laurierblad, de tijm en de olijven toe.

Stoof het vlees in 2-3 uur gaar.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Laat deze 10 minuten mee suderen. Bind het vocht met de aangemengde maïzena .

Heerlijk bij aardappelpuree ! !

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-12-2008
Hits: 2457
Categorie: 
Rundvlees gerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Rundvlees, spek, stoven, sudderen, knoflook, uien, wijn, bouillon, braadpan
Gerelateerde artikelen