Volg ons via
 
 

Aardappelen en spekjes uit de oven

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Aardappelen en spekjes uit de oven

Ingrediënten:
2 eetl. olijfolie
2 uien, in plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
200 g gerookt spek, in blokjes gesneden
1 kg aardappelen, geschild en in dunne plakjes (ong 3 mm) gesneden
250 ml kippenbouillon
1 eetl. gemalen verse koriander
Zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een diepe, vuurvaste schotel in.

Verhit de olijfolie in een braadpan op een middelhoog vuur. Voeg de uien, de knoflook en het spek toe en laat het goudbruin bakken. Haal de pan van het vuur, leg de aardappelen, de uien, de knoflook en het spek in lagen in de schotel.

Meng de bouillon, de koriander, zout en peper. Giet dat mengsel over de aardappelen. Laat ongeveer 1uur in de oven bakken of tot alles gaar is en bovenaan goudbruin.

Dek af met aluminiumfolie als je ziet dat het begint te verbranden en dat de rest nog niet gaar is!!!

Smakelijk! 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-02-2009
Hits: 10010
Categorie: 
Ovengerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
ovenschaal, ui, knoflook, koriander
Gerelateerde artikelen