Volg ons via
 
 

Tomaten gevuld met gehakt

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor tomaten gevuld met gehakt:
4 tomaten
peper
zout
100 gr gehakt
nootmuskaat
1 sneetje oud brood zonder korst
peterselie
paneermeel
20 gr boter

Bereidingswijze:
Was de tomaten. Snijd er aan de kant waar het steeltje gezeten heeft met een tomatenmesje een kapje af. Hol de tomaten uit. Strooi er peper en zout in. Kook de kapjes en het uitholsel ongeveer 5 minuten op laag vuur. Zeef de massa. Wrijf de kapjes zoveel mogelijk door de zeef. Giet het gezeefde vocht in een vuurvaste schotel. Maak het gehakt aan met geweekt en uitgeknepen brood, peper, zout, nootmuskaat en fijngehakte peterselie. Vul de tomaten met gehakt en plaats ze in een vuurvaste schotel. Strooi er paneermeel over en giet er gesmolten boter op. Plaats de schotel ongeveer 20 minuten midden in een warme oven, ongeveer 250-275 graden of stand 5 of 6. De eerste 10 minuten met een deksel er op en daarna zonder deksel. Strooi er voor het opdienen gehakte peterselie over.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 23-08-2003
Hits: 3056
Categorie: 
Gehakt
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen