Volg ons via
 
 

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballen in tomatensaus | recept voor gehaktballetjes in verse tomatensaus

Dit is een overheerlijk recept voor gehaktballen in tomatensaus.

Ingrediënten

500 gr gehakt (half om half)
1 ui
50 gr boter
50 gr bloem
1/2 liter kookvocht of bouillon (of water met vleesextract)
peper
zout
kruidnoot
klein blikje tomatenpuree 

Bereidingswijze

Laat een fijn gesneden ui gaar stoven in de boter. Meng er de bloem door en de bouillon (of water met enkele blokjes vleesextract). Voeg de tomatenpuree erbij. Kruid met peper, zout en kruidnoot en laat nog even doorkoken. Je kunt de smaak eventueel nog bijwerken met een scheutje tomatenketchup en/of een scheutje Madeira.

De gehaktballetjes iets groter maken dan soep balletjes. Gebruik de dubbele hoeveelheid kruiden ten opzichte van soepballetjes. Braad de gehaktballetjes even lichtbruin aan en voeg ze dan bij je saus en laat ze daar verder in gaar worden. 

N.B. uitgaande van verse tomaten of geconserveerde gepelde tomaten moet de saus gemaakt worden met 75 gram bloem voor 1/2 liter vocht.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 24-08-2003
Hits: 8454
Categorie: 
Borrelhapjes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
gehaktballen in tomatensaus, recept gehaktballetjes tomatensaus, verse tomatensaus