Volg ons via
 
 

56ste KC-recept: Chileense ovenschotel van Kristel

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Chileense ovenschotel van Kristel 

Ingrediënten:
4 eieren
2 uien, gesnipperd
200g rundergehakt
zout
Versgemalen peper
Gemalen komijn
100g rozijnen
100g zwarte olijven zonder pit
2 potjes maiskorrels(2x 350 ml) of gekookte korrels van 2 kolven
4 verse blaadjes basilicum
1 teentje knoflook, geperst
1-2 eetl. rietsuiker
Olie om in te bakken

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Eieren hard koken.
Ui fruiten in hete olie, gehakt toevoegen en aanbraden. Zout, peper en komijn naar smaak toevoegen.

Gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal verdelen en met plakjes ei, rozijnen en olijven bedekken. Maiskorrels grof pureren met basilicum, knoflook, zout peper en olie. Maispuree over het gehakt verdelen en bestrooien met suiker. In een voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin bakken.

In Chili wordt het in eenpersoonsovenschaaltjes geserveerd, maar je kunt het ook in een grote schaal doen.

Lekker met tomatensalade en vers brood.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 15-03-2009
Hits: 1818
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
ovenschaal, mais, gehakt, olijven, ei, basilicum, knoflook