Volg ons via
 
 

63ste KC-recept: Babi Pangang van Mamamarieke

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Babi pangang
(al smaakt het trouwens niet naar die van de chinees)

Ingrediënten
1kg shoarma
2 potjes atjar tjampoer
2 a 3 hoge blikjes tomatenpuree
Klein koffiekopje suiker
Klein koffiekopje water
3 eetl kerriepoeder
3 eetl ketjap

Bereiding:
Shoarma in de pan bakken. Eventueel kun je dit goed garen in het zuurvocht van de atjar. Daarna alle ingrediënten erbij voegen, goed doorroeren en even laten koken.

Je kunt evt. de saus nog even binden maar zelf doe ik dat nooit. Of je doet er nog wat water erbij. Voor degenen die het pittig willen hebben kan er nog wat sambal doorheen.

En klaar is het alweer. Lekker bij rijst/bami/nasi En natuurlijk wat kroeppoek erbij.

Dit is trouwens een recept voor 6 personen. Maar ik doe ook altijd een bakje in de diepvries zodat ik een volgende keer alleen maar bami hoef te koken.

Voor degenen die liever geen vlees eten, is dit ook een heerlijke saus bij de bami o.i.d. maar dan zonder de shoarma.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 21-06-2009
Hits: 1352
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
shoarma, nasi, bami, atjar tjampoer, tomatenpuree, kerrie, ketjap, rijst