Volg ons via
 
 

65ste KC-recept: Courgette-Basilicumsoep van Sje

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Courgette-basilicumsoep 

Ingrediënten:
1,5 kg courgettes
1 gesnipperde ui
2 teentjes knoflook uit de pers
Olijfolie
1,5 liter kippenbouillon
1 basilicumplantje

Bereiding:
Snijd de courgettes in blokjes.
Fruit de ui met de knoflook in wat olijfolie in een grote pan.
Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak even mee.
Giet de bouillon erbij en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Knip de basilicum los, even afspoelen, fijnsnijden en toevoegen aan de soep.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
De soep moet niet te waterig zijn, dus indien nog te waterig, wat in laten koken tot een lekkere romige soep. De soep is het lekkerst als je hem een dag vantevoren maakt.

Variaties:
Voeg snippers gerookte zalm toe
Voeg uitgebakken rauwe ham toe
Voeg gekookte hamreepjes toe

Bronvermelding:
Ik heb dit recept van mijn schoonmoeder gekregen. Zij heeft het ooit uit een krant geknipt.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 16-08-2009
Hits: 2123
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zalm, kippenbouillon, ham, basilicum