Volg ons via
 
 

Nasi Goreng 3

Nasi Goreng kun je op verschillende manieren bereiden. Lees hier één van de mogelijkheden.

Ingrediënten voor Nasi Goreng:
500 gram gekookte rijst
75 gram margarine
2 grote uien
1 teentje knoflook (½ theelepel knoflookpoeder)
sambal oelek en zout
¼ theelepel ketoembar
1 stukje trassi
200 à 300 gram gesneden vleesresten of 250 gram gehakt
2 eetlepels ketjap

Bereidingswijze:
Was en kook de rijst. Schil de uien en snipper ze fijn. Pel het knoflookteentje en hak deze fijn. Maak de margarine heet in een grote koekenpan of wok en fruit daarin de fijngesnipperde uien met de knoflook en de kruiden (behalve de ketjap) even. De uien mogen daarbij niet bruin worden, maar moeten glazig en doorzichtig blijven. Voeg daarna de reeds gegaarde vleesresten toe en bak ze even mee. Het gehakt kun je zonder verdere toevoeging bij de gefruite uien doen, want tijdens het bakken valt het vanzelf uit elkaar. Maak je gebruik van vers nasivlees, dan moet je het op een klein pitje met de uien en de kruiden laten sudderen tot het vlees gaar is. Vervolgens de ketjap toevoegen en dan de gekookte rijst langzaam door de gebakken ui en het vlees verwerken.

De rijst op een klein pitje enige tijd laten meebakken.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-10-2010
Hits: 3994
Categorie: 
Rijstgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Nasi, Goreng, knoflook, ui, ketjap, sambal, ketoembar, trassi