Volg ons via
 
 

68ste KC-recept: Zalmfilets met pesto en bataten van Daanie

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Zalmfilets met pesto en bataten 

Ingrediënten:
4 zalmfilets
4 bataten
Basilicum (plantje)
2 eetl. pijnboompitjes
1 teen knoflook
50 gr. geraspte parmezaanse kaas
Scheut olijfolie 

Bereiding:
Zoete rode aardappels in blokjes snijden van gelijke grootte. In een ovenschaal doen die is ingesmeerd met olijfolie. Vers zeezout erover, knoflook erdoor en rozemarijn toevoegen. Alles husselen en in de oven zetten tot de aardappeltjes gaar zijn. Ik heb ze op 200 graden in de oven gezet.

Ondertussen basilicumblaadjes van de steeltjes halen. De basilicum, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en zout in de bak van de staafmixer doen. Net zolang pureren tot je een gladde emulsie krijgt, eventueel nog wat olijfolie toevoegen.

Zalmfilets insmeren met de pesto. Restant van de pesto in een potje doen, beetje olie erop en je kun het nog zeker een week in de koelkast bewaren.

Op het eind zalm in de grilpan bakken tot deze gaar is.

Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een zalige gezonde maaltijd.

P.S. Dit is een recept wat ik puur op gevoel heb gemaakt en waarbij ik niet echt op de hoeveelheden heb gelet. Vooral bij het maken van de pesto gaat het erom dat je goed proeft en dan beslist wat er nog bij moet. Als je het heel erg makkelijk wil maken, koop je gewoon een potje groene pesto en gebruik je dat.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-09-2009
Hits: 1997
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zoete aardappelen, ovenschaal, oven, knoflook, basilicum, zeezout, rozemarijn