Volg ons via
 
 

Valentijnsdag recept: Zalm op ansjovis risotto

Zalm op ansjovis risotto | een heerlijk risotto recept om je valentijn op valentijnsdag mee te verrassen

De liefde van de man gaat door de maag. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de liefde van de vrouw! Verras je valentijn op valentijnsdag met een bijzonder diner. Met deze risotto zul je zeker een geslaagde avond hebben. Volg het recept voor zalm op ansjovis risotto:

Ingrediënten

  • 2 mooie moten zalm 
  • 1 volle eetlepel Lapsang Souchong-thee (geeft een rooksmaak) 
  • Zout en peper 
  • 1 pot visfond (ca 4 dl) 
  • 2 dl groentenbouillon 
  • 2 gesnipperde sjalotten 
  • 8 ansjovisfilets (fijngehakt) 
  • 1 teentje knoflook: uitgeperst 
  • 2 eetlepels zonnebloemolie 
  • 4 eetlepels droge witte 
  • Vermouth 
  • 125 gram risottorijst 
  • 1 eetlepel fijngesneden verdse dragon 
  • 30 gram geraspte Pecrino-kaas 
  • 2 eetlepels Mascarpone 
  • 1/4 komkommer; zonder zaadlijsten/ in kleine blokjes 
  • Geraspte schil van 1/2 citroen 

Bereidingswijze

Olie verhitten. Hierin sjalotjes en knoflook 4 minuten zachtjes bakken zonder bruin te laten kleuren. Ansjovis erbij doen en alles 2 minuten verder bakken. Rijst erdoor roeren en alles nog 2 minuten zachtjes bakken. Vermouth en een scheutje bouillon erbij doen, Zachtjes laten koken tot bijna al het vocht is geabsorbeerd door de rijst. Ondertussen de helft van de visfond mengen met de rest van de bouillon en dit in gedeelten bij de rijst gieten. Pas een nieuwe scheut nemen als de vorige is geabsorbeerd. Zo doorgaan tot alle bouillon is gebruikt en de risotto gaar is. Wanneer alle bouillon op is en de rijst nog niet gaar, doorgaan met scheutjes water. (Het duurt ca 20 minuten voordat de rijst gaar is).

Mascarpone, Pecorino, dragon en komkommer door de risotto scheppen en zachtjes meewarmen. 

Halverwege het garen van de risotto de rest van de fond met de thee en ca 1/4 liter water aan de kook brengen. Zalm erin leggen, het vocht tegen de kook aanhouden en de zalm zodoende in ca 12 minuten gaar pocheren. Zalm even uit laten lekken op keukenpapier en de theeblaadjes er met keukenpapier afvegen. Zalm kruiden met zout en peper. 

Risotto op 2 borden scheppen, zalm erop leggen en serveren. Geef er evt. een frisse tomatensalade bij.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-02-2010
Hits: 3435
Categorie: 
Valentijnsdag
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Valentijnsdag, valentijnsrecept, zalm, ansjovis risotto, risotto recept, risotto bereiden